belépés facebook kapuval
mégsemok
regisztrálok
enigma - ami a rejtvények mögött van
<< < 1 2 3 4 5 > >>
Popovits László
2011-11-22 22:43:39

Esetleg dobjunk össze egy magyarkártyára valót? Mint a Leonában? :-)

András Ábrahám
2011-11-22 22:12:59

Köszönjük a játékot! Később várható új játék?

Moderator
2011-11-22 16:17:33

Este már nem voltunk ott mi sem :) Az egész virtuális oklevet megküldtem, és a postacímedet is köszönettel megkaptam! Amint elkészült a dísz-enigma paklid, azonnal küldjük.
Mégegyszer gratulálunk!

Aakos
2011-11-22 14:34:41

Most, hogy így nem mentem oda, nem kapok egy fél virtuális oklevelet sem? :)

Aakos
2011-11-22 14:11:01

Szerettem volna elmenni, de a térképen nem találtam olyan utat amiről oda lehet jutni... A sírkert meg 10 órakor már bezárt. :(

Moderator
2011-11-22 13:48:45

egyébként tegnap jópár órát szobroztunk ott, hátha megjelenik valamelyikőtök :)

Moderator
2011-11-22 13:30:31

Legyetek magatokra igenis büszkék, az online játékok között az enigma igen nehéznek számít (ami egyébként összefüggésben lehet a szponzortalansággal :), így mindenkit elismerés illett, aki legalább néhány csavaros rejtvényt megoldott! És persze a rejtvénykártyák továbbra is megfejthetők maradnak :)
A temetőben ásást viszont most senkinek sem javaslom, nincs érvényes megállapodásunk velük, ami ezt lehetővé tenné és nem szeretném ha bárkit elhurcolnának :) 

Aakos
2011-11-22 13:20:58

Éreztem én, hogy szükségesek a számos kártyák is, de valahogy túl sok volt belőle. Így azért nem vagyok magamra olyan büszke. Végül is ez azt jelenti, hogy csak szerencse, hogy egy spirállal és az irányokkal el tudtam jutni a megfelelő parcellába.

Mindenkinek köszönöm a segítséget, egyedül egyébként sem ment volna.

Illetve köszönöm a készítőknek az elmúlt izgalmas heteket! :)

Péter Markos
2011-11-22 13:01:51

Mod!

Nem a kincs hiányzott a játékból,hanem az ásás! :)))

Moderator
2011-11-22 12:34:35

Sziasztok,

egy rövid összegzést én is írok, hogy áll össze a sok kártya, az utasítások és a térkép -  elvileg. 

Spoilerezem, hogy ha valaki még gondolkozna rajta, ne rontsuk el az örömét :)

Egy dolgot csináltatok mindannyian másképp, mint ahogy mi, még Aakos is, de mint már tudjátok ettől még megoldható maradt az enigma. 

A mi gondolatmenetünk tehát így néz ki:

1) A kék paklira van szükség, mivel a "víz értékesebb mint a tűz", ahogy a piros kőr Bubi elárulta.

2) Az egyik első hír felhívta a figyelmeteket, hogy a kártyákat pasziánszhoz hasonló módon le kell pakolni.

3) A többi piros bubi és a kék királyok megmondják hogyan kell kirakni ezt a pasziánszt:

Az "AKQJ" (kék treff Király) és a "figurák mind előre számok hátra" (piros treff Bubi) megfejtések együtt azt jelentik, hogy a kártyák lerakási sorrendje színenként ásztól 2-ig halad.

A színek sorrendjét a kék kőr Király mutatja meg: káró - treff - kőr - pikk.

A "titokhoz spirál vezet" (piros pikk Bubi) és a Parker Spirál (kék pikk Király) megfejtések, valamint az egyik, kártya-hátlapokról leolvasható IP cím mögött rejtőző  eingma-spiral.blog.hu elárulta, hogy a kártyákat spirál formában kell lerakni.

Az "először Kelet, majd Dél, aztán Nyugat" (piros káró Bubi) és a Sodródás című, "Kelet, Dél" megfejtésű piros káró Király pedig meghatározta a spirál irányát.

 

4) Ha valaki ezt kibogozza, anélkül, hogy a másik IP cím mögött bújkáló térképpel bármit kezdene, ki tudja rakni a helyes pasziánszt - leteszi a káró ászt (hiszen színsorrendben a káró az első, számsorrendben pedig az ász), a kártyától (a hátlapján található iránytűnek megfelelően) Keletre leteszi a következő lapot, vagyis a káró Királyt, tőle Délre a káró Dámát, tőle Nyugatra pedig a káró Bubit, és már meg is kezdték a kártyák a spirálban tekeredést :) Ezt a spirál vonalat követve le lehet pakolni a teljes kék paklit: káró Bubi utáni jönnek a treff figurás lapok Ásztól Bubiig, majd a kőr figurák, majd a pikk figurák, utána pedig a számok 10-től 2-ig visszafelé, ugyanebben a színsorrendben.

5) Ha ez megvan, akkor jöhet a térkép. Ha azonosítod (amiben a 4 kék dáma is segítségedre lehet, hisz egyetlen közös pontjuk van, a temetkezés helye) és a megfelelő módon ráilleszted a térképet a kirakott pasziánszodra - úgy hogy a királynők a saját parcellájukba kerüljenek, készen is van a kincses térkép :)

6) Ezután, az egyes parcellákba eső kártyák hátoldalán lévő iránytűket a főbejárattól követve a kincses térkép bizony elvezet a kincshez :)

 

Ha lett volna szponzor, lett volna kincs is, amiért bizony el kellett volna menni a temetőbe és legalább kicsit ásni. Egy ilyen napjainkba ültetett kincsvadászattal valószínű minden régi játékosunk sokkal "Leonásabbnak" érzte volna a játékot, sőt a kincs megszerzésésnek reményében jóval többen játszottak volna.

Reméljük a nem nyeremény-orientáltaknak így is jó móka volt! Köszönjük mindenkinek a részvételt és gratulálunk az elért eredményekhez, nagyon ügyesek voltatok :)

© 2011 Mimóza