belépés facebook kapuval
mégsemok
regisztrálok

A JÁTÉKRÓL

Az enigma egy ingyenes játék, melyben 2011. október 3-tól minden nap 2 új rejtvénnyel várunk. Összesen 104 rejtvény, vagy mondhatjuk úgy is, 2 pakli francia-kártya a teljes repertoár. Mire minden rejtvényt megfejtesz, megtalálhatod az enigma igazi rejtélyének kulcsát. Ehhez segítséget a hírekben és a fórumokban találsz. A játék menetéről részleteket a Részvételi feltételekben olvashatsz. Konkrét kérdéseidre a Játékról - GYIK menüpontban találsz válaszokat, ha mégsem, írj nekünk a Kapcsolat menüponton keresztül.
Jó játékot és jó szórakozást kíván a Mimóza Kommunikáció csapata!

Akik elkövették:
Honti Pál, Molnár Dániel, Razsovich Zsófia, Györffy Róza, Deák Balázs, Garancsi Tamás, Vidus Ildikó, Marosán Médea, Kovács Zoltán, Keller György

GYIK

Mi ez az egész?
Egy rejtvényfejtő játék. Összesen 104 rejtvénykártya várja, hogy megfejtsd, 2011. október 3-tól minden nap 2 újabb válik elérhetővé. Részleteket alább, a Részvételi feltételekben olvashatsz.

Mit nyerhetek?
Az enigma lényege, hogy kizárólag a játékról szól. Nincsenek szponzorok, hirdetések és nincsenek kézzelfogható nyeremények. A nyeremény maga a játék és a felfedezés öröme. Mielőtt elkenődnél, próbáld ki a játékot, hidd el, egy-egy nehéz feladvány megfejtése olyan sikerélményt ad, ami sokkal többet ér egy szponzor által biztosított néhány ezer forintos nyereménynél. Ha játszol, élvezni fogod, és közben még tanulhatsz is!

Hol kell megadni a megfejtéseket?
A Rejtvények oldalon a már kiadott kártyák ikonjaira (színes ikonok) kattintva érheted el az egyes rejtvénykártyák oldalait. Ha nem jelenik meg a kártya mellett a megoldófelület, akkor nem vagy belépve. Ez esetben lépj be, regisztrálj vagy használd a Facebook kapu azonosítást.

Miért van hárommal több elérhető kártya, mint amennyit október 3 óta kiadtatok?
A játéknak volt egy bemelegítő szakasza, 3 előzetesen kiadott kártyával, 2011. szeptember 23. és október 3. között. Aki ebben nem vett részt, semmilyen hátrányt nem szenved, mivel ezek a kártyák október 3. után is elérhetőek és megfejthetőek.

Enigma a Facebook-on is van?
Az enigma a Mimóza Kommunikáció hivatalos Facebook oldalán és saját honlapján is elérhető és játszható. A két felület semmiben nem különbözik. Ha a játékban való részvételhez a Facebook kapun keresztüli azonosítást választottad, mindkét felületen játszhatsz, elért eredményed mindenhol rögzítésre kerül.

Regisztráltam, de szeretném az elért eredményemet a Facebook felhasználómhoz kapcsolni!
Semmi akadálya! Lépj be a regisztrált felhasználóddal, a jobb felső sarokban, felhasználó nevedre kattintva érheted el a profil oldaladat. Itt kattints a legalsó, migrálás Facebook kapuval gombra és már kész is vagy! Ettől kezdve bármelyik felületen játszhatsz, akár felváltva mindkettőn is.

Mit jelentenek a Rejtvények oldalon a kártya-ikonokon elhelyezett piktogrammok?
A csillagok az aktuális héten kiadott rejtvényeket jelzik. Pipát a már megfejtett kártyák ikonjain találsz. A halványszürke ikonok a még ki nem adott kártyákat jelölik.

Mit jelentenek a pontszám mellett feltüntetett csillagok?
A rejtvények megfejtéséhez - ha szükséges - felhasználhatsz segítségeket. Minden rejtvényhez 3 segítség tartozik, az első keveset, míg a harmadik nagyon sokat segít. A csillagok azt jelzik, hogy hány segítség felhasználásával oldottad meg a rejtvényeket. Minden segítség 1 csillagba kerül, vagyis segítség nélküli megoldás esetén 3 csillagot kapsz, 1 segítség felhasználásakor 2 csillagot, 2 segítség felhasználásakor 1 csillagot, ha pedig mindhárom segítséget kikéred, nem kapsz csillagot az adott rejtvényhez.

A már megoldott rejtvények alatt láthatod, hogy hány csillagosan sikerült megfejtened őket, míg a ranglistában és a Rejtvények oldalon az összesített csillag-szám szerepel.

Miért van zárolva egy (vagy több) rejtvénykártya?
Amennyiben egy rejtvénykártya megfejtését 24 órán belül egymás után 3 alkalommal is elhibázod, az adott kártyát 24 órára zároljuk, azaz 24 óráig nem kísérelhető meg újra az adott kártya megoldásának begépelése. A 24 óra elteltével az adott kártya - az itt ismertetett szabály szerint- ismét megfejthetővé válik.

Nem fogadja el a rendszer a megoldást, pedig biztos, hogy jó!
A helyes megoldásokat mindig a magyar helyesírás szabályainak megfelelően kell beírni. Kérjük, hogy ellenőrizd, hogy helyesen írtad-e be, erre egy egyszerű keresés a neten bőven elegendő. Mivel a játék mobiltelefonon is játszható, minden megoldás esetében az ékezetek nélküli, illetve kis és nagybetűs verziók is helyesnek számítanak. Amennyiben ezek után is úgy gondolod, hogy a rendszerünk téved, kérjük, jelezd felénk a Kapcsolat menüponton keresztül, hogy melyik rejtvény milyen megoldásodat nem fogadja el helyesnek, hogy ha tévedtünk, a lehető leghamarabb kijavíthassuk.

SZABÁLYOK

Kérjük, figyelmesen tanulmányozd át az alábbiakat. Segítségedre lesz az enigma menetének, céljainak és szabályainak megismerésében.
A játék minden résztvevő számára ingyenes!

A játék menete
Az enigma 104 darab rejtvényt kínál 2011. október 3-tól. A játék az enigma hivatalos oldalán enigma.mimoza.hu (mobilra optimalizált verzióban is) és a Mimóza Kommunikáció hivatalos Facebook oldalán facebook.com/mimoza.communications érhető el. A játék nyelve magyar. A játékban való részvételhez regisztráció vagy Facebook kapun keresztüli azonosítás szükséges.
A 104 rejtvénykártya közül 3 darab előzetesen, már 2011. szeptember 23-tól megfejthető. Az előzetes rejtvények megfejtésével lehetőséged van a játék hivatalos indulása előtt is regisztrálni. Ha megfejted ezen kártyák valamelyikét és eredményedet az üzeneteinket követve elmented (vagyis azonosítod magad), október 3-tól a játék bármely felületére belépve onnan folytathatod az enigma megfejtését, ahol abbahagytad.

A jutalom
Az enigma lényege, hogy kizárólag a játékról szól. Nincsenek szponzorok, hirdetések és nincsenek kézzelfogható nyeremények. A nyeremény maga a játék és a felfedezés öröme. Mielőtt elkenődnél, próbáld ki a játékot, hidd el, egy-egy nehéz feladvány megfejtése olyan sikerélményt ad, ami sokkal többet ér egy szponzor által biztosított néhány ezer forintos nyereménynél. Ha játszol, élvezni fogod, és közben még tanulhatsz is!

A rejtvénykártyák
A játék indulásától minden nap (hétvégén és munkaszüneti napokon is), 2 darab új rejtvénykártya válik elérhetővé. A kártyák a ‘Rejtvények' menüpontban találhatók és oldhatók meg.

A Rejtvények menüpontban bárki (azonosítás nélkül is) megtekintheti a rejtvénykártyákat, megfejteni azonban csak belépés / regisztráció / Facebook azonosítás után tudod őket. Egy kártya ikonjára kattintva érheted el a kártya teljes méretű változatát, a kártyához tartozó segítségeket (az ezek felhasználást jelző csillagokat) és a megoldófelület. A megoldások beírásánál minden esetben a magyar helyesírás szabályait kell követned, de minden rejtvénynél találsz majd a megfejtés beírásának mikéntjére vonatkozó támpontot.

Amennyiben egy rejtvénykártya megfejtését 24 órán belül egymás után 3 alkalommal is elhibázod, az adott kártyát 24 órára zároljuk, azaz 24 óráig nem kísérelhető meg újra az adott kártya megoldásának begépelése. A 24 óra elteltével az adott kártya - az imént ismertetett szabály szerint- ismét megfejthetővé válik. Ezért szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a helyesírás, a pontos gépelés, a szóközök száma rendkívül fontos.

Segítségek
Minden rejtvényhez, a megoldófelületen keresztül 3 segítség vehető igénybe, arra az esetre, ha elakadnál egy megfejtéssel. Az rejtvényekhez tartozó segítségek sorrendje nem véletlenszerű, az első mindig kevesebbet, míg a harmadik már nagyon sokat segít. A rejtvénykártya alatt a csillagok száma jelzi, hogy egy megfejtéshez hány darab segítséget használtál fel. Vagyis a 3 csillagos megoldáshoz segítség nélkül kell megfejtened a rejtvényt, míg ha mindhárom segítséget felhasználod, nem kapsz csillagot az adott kártyához. A csillagok száma egyrészt jelzi, mennyire vagy jó rejtvényfejtő, másrészt a ranglistában azonos pontszámmal állók sorrendjét határozza meg.

Minden rejtvény megfejtéséért annyi pont jár, amennyi az adott rejtvény kártyájának a sorszáma. Vagyis a kettes kártyákért 2 pont, a kilences kártyákért 9 pont jár. A bubik, a dámák, a királyok és az ászok 10-10 pontot érnek.

Helyes megoldás esetén a kártya pontértéke hozzáadódik addig elért pontjaidhoz, ennek és a kártya megfejtéséhez felhasznált segítségek számának megfelelően lépsz előrébb a ranglistán.

Hírek
A hírekben tájékozódhatsz a játékkal kapcsolatos újdonságokról, eseményekről és magáról az enigmáról, a rejtvények szövevényes világában megbújó rejtvényről.

Kizáró tényezők
A szervezők a játékból azonnali hatállyal kizárhatnak, ha
* valótlan adatokat közölsz a regisztráció során;
* ha részvételeddel kapcsolatban a játék során bárminemű szabálytalanság merül fel;
* ha szándékosan vagy hanyagságból engedély nélküli hozzáférést szerzel más résztvevők felületéhez, vagy nem az előírásoknak megfelelően használod azt azáltal, hogy olyan területekre lépsz be, melyek eléréséhez nincsen jogosultságod;
* ha minősíthetetlen magatartást tanúsítasz a szervezőkkel folytatott kommunikáció során és/vagy a játék közösségi felületein. Ennek elbírálása a Játékmester és Moderátorok (Irányítók) hatáskörébe tartozik.

Figyelem! A játék szervezője, a Mimóza Kommunikáció fenntartja magának a jogot a játék kiírásában foglaltak módosítására. A továbbiakban, mindenki, aki a játékban részt vesz, és a az itt leírtakat elfogadja, a Mimóza Kommunikációs Kft-vel áll jogviszonyban.

ADATKEZELÉS

1. Adatkezelő és Adatfeldolgozó
Mimóza Kommunikációs Kft.
székhely: 1113 Budapest, Daróczi út 4.

2. A kezelt adatok köre
2.1 A honlap megtekintése során automatikusan rögzítésre kerül a felhasználó látogatásának kezdő és befejező időpontja, a felhasználó számítógépének beállításától függően a böngésző, az operációs rendszer adatai és a felhasználó IP címe. Ezen adatokból a rendszer automatikusan statisztikai adatokat generál. Az üzemeltető ezen adatokat nem kapcsolja össze más személyes adatokkal, kizárólag a honlap látogatottsági statisztikáinak elkészítésére használja. A szolgáltatás igénybe vételét megkönnyítendő a látogatók számítógépén cookie-t helyez el az adatkezelő. A cookie elhelyezésének megtörténtéről a felhasználó nem kap külön értesítést. A cookie-k a felhasználók technikai azonosításának megkönnyítését, és az esetleges személyre szabott szolgáltatások működtetését szolgálják.
2.2 A regisztráció során kötelező a felhasználónak megadnia felhasználó nevét, e-mail címét, jelszavát. A regisztrációval felhasználó hozzájárul, hogy a Mimóza Kommunikációs Kft. a személyes adatait kezelje. A honlap használatához megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával, a jelen tájékoztatás ismeretében történik. A felhasználó haladéktalanul értesíti az adatkezelőt, ha jelszava illetéktelen személy tudomására jutott és régi jelszavának törlését kéri. A jelszó módosítását a felhasználó bármikor kérheti.

3. Az adatkezelés célja
3.1 A látogatás időpontja, az IP cím, valamint a böngésző és operációs rendszer adatainak felvétele és tárolása a rendszer működésének sajátossága, kezelésük technikailag elengedhetetlen. A regisztráció során megadott személyes adatok kezelésének célja a honlap szolgáltatásainak igénybevétele, a felhasználó azonosítása, a szolgáltató és a felhasználó közötti kommunikáció biztosítása.
3.2 Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 14.§ (2) bekezdése szerinti esetekben az adatkezelő az adatokat termékeinek fejlesztése, szolgáltatásai javítása céljából továbbá kapcsolattartási és marketing célokra használja.
3.3 Az adatkezelő a megjelölt céloktól eltérő célra a személyes adatokat nem kezeli, harmadik személynek adatokat nem ad át. A megadott adatok kezelése a felhasználó önkéntes hozzájárulásával történik.

4. Az adatokhoz hozzáférők köre, adatfeldolgozók
Minden itt felsorolt adathoz kizárólag az adatkezelő munkatársai férhetnek hozzá. Személyes adatokat harmadik személyeknek az adatkezelő nem ad át. Ez nem vonatkozik az esetleges, törvényben előírt, kötelező adattovábbításokra. A regisztráció során megadott adatlapon feltüntetett adatok, a felhasználónév kivételével nem nyilvánosak, harmadik személy számára nem hozzáférhetőek.

5. A felhasználók személyes adataik kezelésével kapcsolatos jogai, az adattörlés
A személyes adatok kezelésének jogalapja a felhasználó önkéntes hozzájárulása. Személyes adatai kezeléséről minden regisztrált felhasználó tájékoztatást kérhet, továbbá kérheti azok törlését is, az Adatkezelő levelezési címén vagy a honlap Kapcsolat menüpontja alatt. A személyes adatok törlésére akkor is sor kerül, ha a szolgáltatás megszűnik, vagy ha a felhasználó szolgáltatás-igénybevételi jogosultságát az üzemeltető - a felhasználási feltételekben foglaltak szerint- megtiltja.

6. Adatbiztonsági intézkedések
A személyes adatokat az adatfeldolgozó 24 órás őrzéssel védett, saját, dedikált szerverein tárolja.

7. Kikötés
Az adatkezelő fenntartja a jogot, hogy a jelen adatok felhasználására vontakozó nyilatkozatát megváltoztassa. Erre különösen akkor kerülhet sor, ha a szolgáltatások köre bővül, vagy ha jogszabály azt kötelezővé teszi. Az adatkezelés megváltozása nem jelentheti a személyes adatok céltól eltérő kezelését.

FÓRUM SZABÁLYZAT

Az enigma fóruma az a hely, ahol a játék résztvevői szabadon, e szabadsággal nem visszaélve és a fórum alapvető szabályait betartva egymással megoszthatják gondolataikat, információt vagy véleményt cserélhetnek.
A fórumot bárki olvashatja, hozzászóláshoz regisztráció vagy Facebook azonosítás szükséges. Kérünk mindenkit, hogy a fórumozás során mások személyiségi jogait és az általános etikai normákat tartsa tiszteletben.

A fórum szabályai és alapelvei
A fórum alapvető célja, kulturált, egymás érzékenységét és jogait szem előtt tartó, technikailag áttekinthető kommunikáció elősegítése a játékkal kapcsolatos, illetve az ahhoz kötődő témákban. Alapelvként minden vélemény és hozzászólás megjelenhet a fórumon, ha azok
* nem sértik sem másik felhasználó, sem bármely más ember személyiségi jogait;
* nem illetnek sértő kritikával egyes személyeket vagy személyek csoportját (csoportjait);
* nem sértik az alkotmányos rendet vagy törvényeket;
* nem reklámoznak semmilyen vállalkozást, terméket, illetve szolgáltatást, beleértve a weblapokat is.

Az enigma fóruma moderált. Ez azt jelenti, hogy az ezzel megbízott személy (a továbbiakban: Moderátor) figyeli a fórumot, és adott esetben közbeavatkozik. A Moderátornak joga van egyes hozzászólások, illetve egész témák összevonására, ha azok egymással egybehangzó gondolatokat fogalmaznak meg vagy véletlenül, illetve szándékosan többszörözve jelennek meg; azok részleges vagy teljes módosítására, valamint törlésére, amennyiben:
* a felhasználó nem tartja be a fórum szabályait;
* a hozzászólás és/vagy a téma tartalma ütközik az alapelvekkel.
A Moderátor elsődleges szerepe, hogy a fórum szabályainak és alapelveinek betartására ügyeljen. A Moderátor szerepét nem mindig ugyanaz a személy tölti be, de minden esetben kizárólag a Mimóza Kommunikáció alkalmazottai közül kerülhet ki. Külső személy nem lehet Moderátor.
A szabályok és alapelvek betartásának felügyelésén túl a Moderátor nem a hozzászólásban képviselt vélemény helyességét hivatott mérlegelni, hanem annak hangnemét, a hozzászólás vagy téma esetlegesen jogsértő vagy törvénysértésre buzdító voltát. A moderálás célja az, hogy a vita helyét ne vegye át a puszta szitkozódás, egymás vagy közéleti szereplők rágalmazása vagy az öncélú trágárság.
A Moderátor illetékes a témaköröket érintő tartalmi vagy technikai kérdések megválaszolásában, ezért neki is címezhető hozzászólás, amire a Moderátor köteles a téma oldalán vagy e-mailben 24 órán belül választ adni.

A SPOILER

Figyelem!
A játék résztvevőinek joga van beírni az egyes rejtvénykártyák megoldását, de kizárólag spoiler-ként. Ez annyit jelent, hogy a spoiler-ként beírt szöveg a többi felhasználó számára szürke csíkként jelenik meg. Amennyiben bármely felhasználó kijelöli a szürke felületet, úgy a spoiler-ként beírt szöveg olvashatóvá válik.
A spoiler azt a célt szolgálja, hogy azok a felhasználók, akik maguk szeretnének egy adott rejtvénykártyát megoldani, ne találkozzanak akaratlanul a megoldással a fórumot olvasva.
A spoiler használata a rejtvénykártyák megoldásaira nézve kötelező, a mindenki számára olvasható megoldásokat a Moderátorok azonnal törlik. Az egyéb, rejtvénykártyák megoldását nem tartalmazó hozzászólások esetén, a felhasználó dönti el, hogy kíván-e spoilert használni. A spoiler-ként megjelenő szövegekre ugyanazok a szabályok vonatkoznak, mint a mindenki által olvasható szövegekre!

Hogy tudok SPOILER-t létrehozni?
Miután beírtad a szöveget, kijelölöd azt a részét, melyet spoiler-ként kell vagy kívánsz megjeleníteni, majd a szövegformázó legördülő menüből kiválasztod a spoiler feliratot.

Kikötés
A fórumon megjelent hozzászólások nem tükrözik a játék alkotóinak véleményét. A hozzászólások tartalmáért a Mimóza Kommunikáció nem vállal felelősséget.

© 2011 Mimóza